10 Gambar Bukti Kebesaran ALLAH SWT “Rezki Mereka Yang Dapat Melihat Di Depan Mata”

0
10 gambar Bukti Kebesaran Allah SWT 1

10 Gambar Bukti Kebesaran Allah SWT..

“Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda (kekuasaan) Kami di segala wilayah bumi dan pada diri mereka sendiri, hingga jelas bagi mereka bahwa Al-Quran itu adalah benar.

Tiadakah cukup bahwa sesungguhnya Tuhanmu menjadi saksi atas segala sesuatu?” [QS. Al- Fushshilat]

Tidak semua peristiwa alam dapat dijelaskan dengan akal fikiran manusia. Admin menghimpunkan koleksi himpunan Bukti gambar2 kebesaran ALLAH SWT tentang keajaiban dan kebesaran ALLAH SWT. Jika anda merasa dapat memberikan tambahan keterangan pada koleksi di bawah ini, silahkan beri komen anda !.

1. Lebah yang menulis “ALLAHU”

madu

Sungguh ajaib dan mengagumkan SUBAHANALLAH.. Ayuh ucap SUBAHANALLAH.. tak di fikir akal keagungan mu YA ALLAH.

2. Batu permata yang terukir kalimah ALLAH.

batu

Akan terlihat jelas dan asli kalimah “ALLAH” pada batu permata tersebut bila disinari dengan cahaya ciptaan Allah SWT. Jom sama ucapkan “ALLAHHUAKBAR”.

3. Mawar Merah di Angkasa.

mawar 1

“Selain itu (sungguh ngeri) ketika langit pecah belah lalu menjadilah ia mawar merah, berkilat seperti minyak” (Ar-Rahman: 37)

Gambar di atas adalah gambar ledakan bintang di angkasa yang diperoleh NASA dengan Teleskop yang sangat canggih. Kejadian tersebut membuktikan kebenaran Al-Quran yang diturunkan 14 abad yang lalu pada surah Ar-Rahman di atas.

4. pokok yang sedang ruku.

sujud

Ini adalah fenomena yang baru ditemui di hutan berhampiran Sidney. Seperti yang anda dapat lihat, bahagian bawah batang pokok itu dibengkokkan sedemikian rupa sehingga ia menyerupai seseorang dalam sikap doa Islam – ‘rukuk’.

Melihat dekat, anda dapat melihat ‘tangan’ bersandar pada lutut. perkara yang paling luar biasa adalah bahawa ‘lelaki’ secara langsung menghadapi Ka’bah, Mekah yang merupakan arah umat Islam seluruh dunia ketika berdoa.

5. Belahan buah tomato berkalimah ALLAH.

tomato

Sesungguhnya ALLAH Maha berkuasa dan dapat menjadikan apa saja yang pernah ataupun tidak pernah terfikir oleh manusia.Ini merupakan keajaiban alam ciptaan ALLAH.

6. IKAN Dengan kalimah MUHAMMAD

ikan

Kisah ikan itu bermula ketika Encik Goerge Wehbi, seorang Kristian Lebanon, sedang mengamalkan hobi memancingnya, di Dakar Senegal (Ibukota Afrika Barat).

Dia menangkap banyak ikan. Ketika pulang ke rumah, isterinya melihat di antara mereka seekor ikan pelik sekitar 50cm panjang, dengan beberapa tulisan arab di atasnya.

Dia membawanya ke Sheikh al-Zein, yang membaca secara jelas apa yang ditulis secara semulajadi. Itu tidak boleh dilakukan oleh manusia, melainkan Penciptaan Tuhan yang ikannya dilahirkan.

Dia membaca “Hamba Allah” di perutnya dan “Muhammad” di dekat kepalanya, dan “RasulNya” di ekornya.

7. kalimah terbentuk di pohon “LAA ILAA HA ILLALLAH “

muhamad 300x198 1

Seorang saudara di Jerman menulis dan menghantar foto ini. “Cawangan ini jelas mengatakan dalam bahasa Arab bahawa – Tidak ada tuhan melainkan Allah. Ini dikatakan sebagai adegan di sebidang tanah ladang yang ditanam di Jerman.

Ramai orang Jerman telah dikatakan telah memeluk Islam setelah melihat penglihatan ini yang ajaib dan bahawa kerajaan Jerman meletakkan pagar besi di sekitar ladang untuk menghalang orang daripada melawat dan menyaksikan laman ajaib ini ”

8. Lafaz “Allah” yang terbentuk di telingan seorang bayi.

telinga

Lafaz “Allah” yang terbentuk di telingan seorang bayi SUBAHANALLAH,.

9. Awan yang membentuk Lafaz “Allah“, kejadian ini diabadikan oleh seseorang di Mekkah

awan

10. Menurut pemiliknya kalau dilihat dari dekat Gambar di atas menunjukkan kalimah “Lailahaillah” terbentuk pada seekor ikan sumber asli bisa dilihat di sini.

ya

Menurut pemiliknya kalau dilihat dari dekat Gambar di atas menunjukkan kalimah “Lailahaillah” terbentuk pada seekor ikan sumber asli bisa dilihat di sini.

Jangan lupa kongsikan artikal ini jika sukakan info ini. Ucapkan SUBAHANALLAH seberapa bnyak yg boleh supaya kita memperolehi ganjaran dari NYA.. SUBAHANALLAH…

Sumber Dan Rujukan

Nasihat Media

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.