“Adakah mummy akan balik ke rumah?” -Zizie Ezzete sebak terima soalan dari anak

0

“Adakah mummy akan balik ke rumah?” -Zizie Ezzete sebak terima soalan dari anak

Jumaat lalu, ahli Parlimen Kinabatangan iaitu Datuk Seri Bung Moktar Radin dan isterinya, Datin Seri Zizie Izette Abdul Samad yang juga merupakan pelakon terkenal telah diperintah untuk membela diri oleh Mahkamah Sesyen atas pertuduhan rasuah berjumlah RM2.8 juta.

Anak2 tanya sama ada menang atau pun tidak

Susulan daripada itu, Zizie telah berkongsi beberapa momen menyentuh hati bersama anaknya di Insta Story apabila mereka bertanya sama ada dia memenangi kes tersebut ataupun tidak.

Perjuangan masih belum berakhir

Walau bagaimanapun, aktres tersebut dengan tenang menjawab bahawa mereka tidak menang dan menganggap anak-anak masih belum lagi faham sepenuhnya tentang prosedur serta kes mahkamah tersebut.

Akan tetapi, Zizie sempat mengatakan yang dia dan suami sedang berjuang kerana apa yang berlaku masih belum berakhir.

Anak lelaki buat lebih sebak
Apa yang lebih menyentuh hati adalah soalan daripada anak lelakinya yang bertanya sama ada dia dan suami akan kembali pulang ke rumah mereka ataupun tidak.

Ketika itu, Jeena telah mulai menangis dan suara Zizie juga telah bertukar sebak namun cuba sedaya upaya menenangkan anak-anaknya.

“Adakah mummy akan pulang ke sini (rumah)?” tanya anak lelakinya.

Bersyukur mempunyai anak2 seperti mereka
Namun begitu, Zizie menjelaskan bahawa kesemua anak-anaknya adalah kekuatannya ketika ini dan sangat bersyukur kerana dikurniakan anak-anak seperti mereka.

“Jenna seorang anak yang memahami dan mempunyai tempat istimewa di hati saya. Mommy sayang awak, Jenna.

“Saya tidak menangis sehingga dia mula menangis. Dia seorang anak yang manis. Saya sangat bersyukur kerana memilikinya dan mereka semua adalah hidup saya,” kongsi Zizie.

Untuk makluman, kakak kepada aktor Shaheizy Sam ini telah mendirikan rumah tangga dengan Bung Mokhtar pada Disember 2009.

Hasil perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan pasangan kembar lelaki iaitu Aadam Zac Izette dan Aaleph Zeke Izette serta anak perempuan Aalisa Belle Izette.

Mereka turut mengambil dua orang anak angkat yang diberi nama Nayla Nurjenna dan Aaric Zaryn Izette.

 

Sumber dan rujukan

Instagram Zizie Ezzete VIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *