Amalkan Doa Ini Untuk Kedua Ibu Bapa Yang Sudah Meningg4l Dunia Sebagai Bekalan Pahala Mereka Di Alam Barzakh

Posted on

Amalkan Doa Ini Untuk Kedua Ibu Bapa Yang Sudah Meningg4l Dunia Sebagai Bekalan Pahala Mereka Di Alam Barzakh

Sahabat yang dirahmati Allah SWT.. Ibu bapa adalah orang yang paling berjasa kepada anak-anaknya. Bermula daripada kesusahan ibunya mengandung selama sekitar 9 bulan diikuti dengan kesus4han melahirkan anak-anak dan menyusukan dan seterusnya membesarkan mereka.

Seorang bapa pula bersus4h payah membanting tulang mencari rezeki untuk menampung keperluan keluarga yang tercinta. Tanpa pengorbanan kedua orang tua kita, belum tentu kita berada dimana kita berada sekarang.

Apabila ibu atau bapa kita sudah meningg4l dunia atau kedua-duanya sudah kembali kerahmatullah, sebagai anak apakah hadiah dan bantuan terbaik yang dapat kita berikan tanda kita kasih dan sayang kepada kedua ibu bapa kita? Sudah tentu doa daripada anak yang soleh dan solehah menjadi bekalan yang sangat berharga untuk kedua arwah ibu bapa kita.

Oleh kerana itu, jangan sesekali lupa untuk doa dan sedekahkan kepada mereka berdua. Doa seorang anak soleh kepada arw4h bapanya adalah amalan yang dapat membantu dan boleh menjadi penyambung pahala mereka di alam barzakh.

Berikut adalah doa untuk dibaca dan diamalkan selalu oleh mereka yang bapanya telah meningg4l dunia sebagai amalan harian.

 

Anda dah baca? Apa pula pendapat anda?Semoga apa yang suda kita baca kita dapat amal serta dapat sampaikan kepada orang lain juga,InshaAllah 

 

Sumber: kalamindah.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *