Amy Mastura takut kecaman, enggan masuk program nyanyian

Penyanyi dan pelakon, Amy Mastura mempunyai alasan tersendiri apabila enggan menyertai sebarang program realiti nyanyian kerana tidak mahu mengalami tekanan akibat kecaman.

Menurut laporan Kosmo! Online, penyanyi berusia 51 tahun itu memilih untuk menjalani kehidupan tenang meskipun sudah dipujuk beberapa pihak produksi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by amy mastura (@amymasturalerr)

“Sejujurnya saya takut nak masuk mana-mana pertandingan nyanyian. Mungkin saya memang jenis tak sukakan tekanan. Jadi saya elakkan, nak tenang-tenang saja.

“Biarlah orang kata saya tolak peluang keemasan. Apabila kita memilih kehidupan kurang tekanan bermakna kita juga kena kurangkan dedahkan diri untuk dikritik,” katanya.

Amy berkata, dia lebih selesa bersederhana termasuk dalam konteks kerjaya dimana kali terakhir dirinya terbabit atas pentas adalah lima tahun lalu.

“Anugerah dan bakat yang Allah bagi pun bukan untuk saya terlampau terbuka. Maksudnya biarlah saya begini saja, bersederhana dalam kehidupan dan kerjaya.

“Kali terakhir saya naik ke pentas adalah Super Spontan Superstar 2017, itu pun bukan pertandingan nyanyian,” ujarnya.

Bercerita lanjut, penyanyi lagu Jawapan Kasih itu bersyukur kehadirannya masih bertahan dalam industri seni kerana pada mulanya, dia sekadar mencuba nasib.

“Sebenarnya waktu itu saya nak buat satu album saja sebab mahu dengar suara sendiri dalam radio. Tapi tak sangka terus diterima dan kurang terdedah dengan kontroversi.

“Tidak bermakna saya baik kerana tiada kisah sensasi, sebaliknya saya bersyukur Allah jaga aib saya. Lagipun dulu tiada sosial media yang dedah semua perkara,” kongsinya.

Tambah pelakon drama Khilaf Asmara itu, dia sentiasa berhati-hati dalam menggunakan sosial media dengan berkongsi perkara bermanfaat.

“Setakat ini saya tetap berwaspada apabila menggunakan sosial media. Biarlah ‘content’ biasa-biasa atau tunjuk aktiviti kerja, janji saya tidak melampau.

“Pada saya biar org kenal kita dengan benda baik kita buat, daripada orang tengok kita kemudian teringat kita buat benda tak baik,” tambahnya lagi.

Untuk rekod, Amy berkahwin dengan Alvin Tham Suffian dan dikurniakan dua anak perempuan iaitu Adriana, 21, dan Adalia, 18 tahun.

Sumber dan rujukan

Kosmo! Online (Hanisah Selamat) , Instagram Amy Mastura VIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *