Anak harimau berjaya di selamatkan dari di seludup dengan menggunakan pos

0

Perkara g1la zaman sekarang percubaan orang untuk seludup harimau pakai pos

Seekor Anak Harimau Ditemui Dibungkus Dalam Plastik Dan Cuba Diseludup Keluar Melalui Pos. Bayangkan apa perasaan anda bila membuka plastik yang disangkakan barang tetapi terdapat seekor anak harimau? Dengan muka yang comel dan nampak kepenatan, siapa tidak kasihan.

Polis Mexico menemui anak harimau Bengal yang berusia dua bulan itu dibungkus dalam plastik barang berwarna biru untuk penghantaran ekspress.

Perkara itu terbongkar setelah anjing pengesan menghidu sesuatu yang mencurigakan dalam bungkusan tersebut.Anak Harimau Ditemui Dibungkus Dalam Plastik Dan Cuba Diseludup Keluar Melalui Pos – sajagempak.com

Menurut sumber, seorang individu telah mencuba untuk menghantar anak harimau itu dari negara barat Jalisco kepada alamat di tengah negeri Queretaro.Anak Harimau Ditemui Dibungkus Dalam Plastik Dan Cuba Diseludup Keluar Melalui Pos – sajagempak.com Kesian tengok anak harimau ini..

Difahamkan, anak harimau tersebut mengalami dehidrasi tetapi tidak mengalami sebarang kecederaan lain dan anak harimau itu telah diserahkan ke pusat pengurusan haiwan.

Menurut sumber juga, sebelumnya, polis Mexico telah menyiarkan gambar comel anak harimau itu di laman facebook rasmi mereka dan mendapat simpati ramai netizen.

Kesian anak harimau ini kan, nasib berjaya diselamatkan.

sumber dan rujukan

sajagempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *