Bangga ada kawan jutawan & ‘sales’ cecah juta, usahawan Kelantan ‘downgrade’ golongan rempit?

0

Bangga ada kawan jutawan & ‘sales’ cecah juta, usahawan Kelantan ‘downgrade’ golongan rempit?

Nama usahawan muda produk minuman kesihatan dari Kelantan iaitu Ayunie rasanya tidak erlu diperkenalkan lagi. Mana tidaknya, sebelum ini dia menjadi bualan netizen gara-gara mendakwa dirinya sebagai remaja paling kaya di Malaysia sehingga mencetuskan reaksi dan kritikan ramai.

Terbaharu, menerusi video yang dimuat naik oleh Ayunie di laman TikToknya, dia menunjukkan pencapaiannya bersama rakan yang lain dalam perniagaan mereka sehingga hasil jualan mencecah puluhan juta.

Dalam video yang berdurasi pendek itu, kelihatan dia bersama dua orang rakannya yang terlibat dalam perniagaan yang sama itu ternyata mengundang pelbagai reaksi dalam kalangan netizen.

Hina ke kawan dengan rempit?

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen mempersoalkan mengapa isu rempit diketengahkan dalam video tersebut kerana ia boleh membuatkan sesetengah pihak terasa dengan kenyataan sebegitu.

Alhamdulilah, semangat untuk berjaya dalam bisnes!

Bagaimanapun, ada juga segelintir netizen meluahkan rasa kagum mereka terhadap kejayaan yang dicapai oleh usahawan yang berusia 19 tahun itu dan mendoakan agar persahabatan mereka kekal hingga ke jannah.

sumber dan rujukan

VIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *