Baru 2 minggu bergelar isteri, adik-beradik ‘rider’ m@ut janji jaga balu arwah

Kisah rider penghantar makanan yang maut dalam kemalangan melibatkan dua buah kenderaan utiliti sukan (SUV) jenis Nissan X-trail, Proton Wira dan dua motosikal di Persimpangan Lampu isyarat, Jalan Meru/ Jalan Haji Sirat, Batu Belah, Klang, Selangor benar-benar menyentuh hati ramai.

Baru sahaja mendirikan rumah tangga

Mana tidaknya, rider tersebut difahamkan telah menghembuskan nafasnya yang terakhir di lokasi kejadian. Lebih menyedihkan lagi allahyarham Muhaimin Said baru sahaja dua minggu mendirikan rumah tangga.

Rakan kenalkan P-hailing untuk tambah pendapatan

Menerusi perkongsian sahabatnya dikenali sebagai Dins Shelby, dia berasa sangat terkejut apabila mengetahui arwah mengalami kemalangan dan meningg*l dunia.

Walaupun perkenalan mereka baru sahaja beberapa tahun, namun mereka cukup akrab lebih-lebih lagi dia yang memperkenalkan kepada arwah P-hailing ini bagi membantu mencari pendapatan lebih untuk kelangsungan hidup.

Adik-beradik janji jaga kebajikan balu

Dalam pada itu, kakak kepada arwah yang dikenali sebagai Cik Nanee Nico turut meluahkan perasaan sedihnya apabila kehilangan adik yang baru sahaja mendirikan rumah tangga.

Dia juga sempat menitipkan pesanan kepada balu arwah iaitu adik iparnya supaya kuat dan bertabah dengan ketentuan daripada Allah S.W.T.

Tekadnya, dia dan adik beradik yang lain akan membantu menjaga kebajikan balu arwah sebaiknya selepas ini.

Jenazah selamat dikebumikan

Jenazah allahyarham Muhaimin Said sudahpun dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Rantau Panjang Klang. Pihak Unit Kebajukan Van Jenazah (UKVJ) yang menguruskan pengebumian tersebut telah berkongsi maklumat berkenaan di media sosial milik mereka.

Justeru itu, kakak kepada arwah telah mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada mereka yang membantu mempermudahkan urusan pengebumian adiknya dan berdoa supaya arwah ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman.

Sumber dan rujukan

Facebook Dins Shelby, Cik Nanee Nico, Mr Wan Chai Official VIA OMM

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *