Baru sebulan kahwin, Wany Hasrita terpaksa berjauhan dengan suami

Selepas sebulan mendirikan rumah tangga, penyanyi Wany Hasrita kembali menjalani hubungan jarak jauh dengan suaminya Mohd Al-Adib Fahmi Harun.

Memetik laporan Harian Metro, penyanyi berusia 30 tahun itu dan suaminya sudah meluangkan masa bersama selama sebulan sebelum masing-masing kembali sibuk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WH (@wanyhasrita)

“Sebelum ini dua minggu saya duduk di rumah suami di Kuching, Sarawak dan sekarang baru kami kembali bekerja.

“Kami berdua masing-masing ambil cuti sebulan sebab tahu selepas ini memang susah nak jumpa.

“Sepanjang bercuti pun kami berdua banyak lepak di rumah, sebab kami tahu apabila sudah kembali bekerja nanti…

“…tiada peluang nak bersama. Lepak di rumah adalah momen yang seronok buat kami berdua,” kata penyanyi lagu Terlalu Memuja itu.

Sementara itu, Wany berkata setakat ini tiada siapa bertanya mengenai perancangan cahaya mata sebaliknya masih menerima ucapan pengantin baharu.

“Kalau ada bertanya pun tak mengapa sebab saya rasa pada usia 30 tahun ini, penerimaan saya pada pertanyaan orang ramai agak tenang.

“Saya juga lebih relaks. Tiada apa nak kecil hati dan seumpamanya. Tapi perlu diingatkan, ‘common sense’ itu perlu pada setiap orang,” ujarnya.

Untuk rekod, Wany atau nama penuhnya Nurshazwany Hasrita Hasbullah dan Adib yang juga bekerja dalam bidang penerbangan di Kuching berkahwin pada 22 Julai lalu.

Sumber dan rujukan

Harian Metro (Sudirman Mohd Tahir) , Instagram Wany Hasrita & WHFANS VIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *