Wow! 6 Bisnes Modal Kecil Untung Besar Jana Pendapatan Bersih RM10 Ribu Sebulan

0
Untitled design 14

Ada 6 bisnes modal kecil untung besar yang boleh dicuba, Tetapi jika diberi pilihan rasanya ramai juga yang tak sanggup melakukan kerja atau perniagaan ini. Maklumlah panas dan perlu banyak guna tenaga. Malah perlu menghadap pandangan orang ramai yang melihat pekerjaan ini tiada masa depan.

Tapi hakikatnya ramai tak tahu 6 bisnes Modal Kecil Untung Besar kecil di bawah ini kalau dilakukan dengan konsisten dapat akan dapat keuntungan yang tinggi melebihi gaji eksekutif di pejabat berhawa dingin.

Jadi bagi anda yang sudah bosan dengan gaji cukup makan mungkin boleh cuba 6 Bisnes Modal Kecil Untung Besar.

Bisnes Modal Kecil Untung Besar jual buah

1. Berniaga buah potong

Berniaga buah potong menggunakan motosikal untuk senang bergerak mencari port orang ramai, keuntungan biasanya 50%-60% dari modal.

Contohnya, anda jual RM1 setiap plastik, kena target jual 600 plastik sehari, cari port orang ramai (depan sekolah, depan masjid, kawasan pejabat/kilang) paling teruk anda akan dapat RM350 sehari × 30 hari = RM10,500

Bisnes Modal Kecil Untung Besar khidmat potong rumput

2. Khidmat potong rumput

Khidmat potong rumput, guna pekerja 2 orang dengan gaji RM130 sehari termasuk minyak mesin, upah satu halaman rumah biasa sekitar RM60, kerja hanya 2 jam sebuah laman, tugas kita hanya perlu angkat iklan di kawasan perumahan, deal pelanggan, ambil hantar pekerja dan collect duit.

Sehari kena gigih cari 5 buah rumah untuk seorang pekerja, jadi kita akan dapat sehari RM340 × 30 hari = RM10,200.

Bisnes Modal Kecil Untung Besar jual nasi

3. Menjual nasi

Menjual nasi RM4 di kawasan penduduk ramai dengan menyediakan khidmat penghantaran. Buat iklan Facebook untuk orang sekitar, mustahil tidak dapat buat jualan 150 bungkus sehari dengan keuntungan biasa jualan nasi ialah 60%, jadi dalam sehari bersih dalam tangan ialah RM360 × 30 hari = RM10,800

Bisnes Modal Kecil Untung Besar jual air

4. Menjual air

Jual air RM1 setiap cawan di depan sekolah waktu pelajar pulang (2 kali sehari) iaitu sekolah biasa pada pukul 1 hingga 2 petang dan sekolah agama pukul 5 hingga 6 petang.

Menjual 300 cawan untuk satu sesi itu bukan perkara yg mustahil, sehari paling tidak kita akan dapat RM600 kasar.

Rata-rata penjual air memberitahu margin untung bersih jual air ni sekitar 80%, jadi sehari kita akan dapat RM480 × 21 hari persekolahan sebulan = RM10,080

Bisnes Modal Kecil Untung Besar jual apam balik

5. Berniaga apam balik

Berniaga apam balik di pasar malam keuntungan juga 80%, 4× seminggu dengan jualan 400 keping apam balik setiap malam yang berharga RM2 sekeping, setiap malam nilai jualan RM800×4 seminggu × 4 minggu sebulan = jualan kasar RM12,800 tolak modal 20% (RM2,560) = RM10,240.

Bisnes Modal Kecil Untung Besar jadi agent

6. Jadi ejen jualan produk

Jadi ejen jualan produk, pilih yang laku keras bulan tu (kerana kebanyakkan produk bermusim), cari yang menawarkan keuntungan melebihi RM50 setiap daripadanya, jual menggunakan iklan di Facebook, sehari anda boleh meletakkan kos iklan RM80, anda perlu berusaha sekurang-kurangnya 11 orang “close deal”.

Setiap hari akan ada orang sertai sebanyak RM550, tolak kos harian iklan RM80 dan bayaran pos RM110 = bersih RM360 × 30 hari = RM10,800

Itulah 6 jenis bisnes modal kecil untung besar yang boleh dicuba untuk menjana pendapatan tambahan untuk ekonomi kita.

Ada banyak lagi perniagaan yg memerlukan modal sedikit tapi pulangan lumayan tapi 6 jenis bisnes modal kecil untung besar mudah dibuat oleh sesiapa sahaja.

Ingat, tak semua perniagaan ini sesuai dengan anda, anda perlu pilih, ubahsuai dan serasikan dengan diri anda.

Semua pengiraan dari segi modal dan keuntungan adalah tidak tepat kerana harga berbeza mengikut masa dan tempat.

Semoga Bermanfaat, semoga kita semua sentiasa dimurahkan rezeki

Baca Juga: Jual Seni Kaligrafi Pendapatan 5 angka sebulan, Power Income Dia

Sumber: vanila kismis

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.