Boss James dijemput beri ceramah di sekolah, netizen setuju! – “Ni baru ikon”

0

Boss James dijemput beri ceramah di sekolah, netizen setuju! – “Ni baru ikon”

Pempengaruh media sosial, Boss James berkongsi keterujaan apabila dijemput untuk memberi ceramah motivasi di SMK Tunku Ampuan Najihah, Seremban pada pagi Isnin.

Usahawan di bawah syarikat Berjaya Mega Motors Enterprise itu mengucapkan terima kasih atas jemputan dianjurkan pihak sekolah serta bersyukur program tersebut berjalan dengan lancar.

“Pagi yang indah gais! Syukur dan terima kasih atas jemputan daripada pihak SMK Tunku Ampuan Najihah, Seremban untuk berkongsi dengan adik2 semua!

“Sesi kali ini berjalan dengan lancar dan ceria. Semua peramah dan baik-baik menyambut kami,”
tulisnya menerusi sebuah hantaran di laman Facebook.
Selain beliau, Boss James memaklumkan program itu turut mendapat perkongsian daripada dua figura yang berjaya dalam bidang masing-masing iaitu Dr Jamie Chu dan Sir Nicholas Aw.

Tambahnya, beliau berharap pengalaman diberikan mereka mampu dijadikan inspirasi kepada para pelajar selain mendoakan anak muda menjadi insan berjaya pada masa hadapan.

“Semoga ilmu yang dikongsi daripada Dr Jamie Chu, Sir Nicholas Aw dan saya dapat memberi manfaat dan inspirasi untuk semua ya.

“Saya doakan adik2 semua dapat menjadi insan berjaya satu hari nanti. Dapat beri manfaat untuk family dan berbakti untuk negara kita. Aamiin,” katanya lagi.
Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen menyambut baik perkara berkenaan dengan menyifatkan bahawa Boss James adalah individu layak untuk menyampaikan motivasi di sekolah.

Malah, netizen turut membandingkan kehadiran ikon permotoran Haqiem Stopa yang pernah dijemput ke sebuah sekolah sebelum ini tetapi mendapat reaksi negatif pelbagai pihak.

Terdahulu, Haqiem Stopa atau nama sebenarnya Muhammad Sadzri Hakim Jaafar dikritik netizen selepas memberi ceramah di sekolah kerana dianggap kurang sesuai untuk memberi motivasi kepada para pelajar.

Sumber dan rujukan

Facebook Boss James VIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *