Dah macam kembar, netizen jumpa pekerja Nepal mirip Datuk Awie

Sebut sahaja nama Awie, sudah tentu ramai yang mengenali vokalis kumpulan rock lagenda Tanah Air, Wings. Bukan hanya sebagai penyanyi, beliau juga merupakan antara ‘Hero Malaya’ yang pernah menjadi kegilaan anak gadis pada zaman kegemilangannya.

Awie copy ori

Namun begitu, seorang pengguna TikTok telah berkongsi video seseorang yang dilihat mirip dengan Awie dari sisi tepi dan ia disetujui oleh warganet.

Perkongsian yang dibuat oleh @ariff.hanafi itu telah mendapat perhatian ramai dan kebanyakan mereka berseloroh mengatakan lelaki tersebut bukan Awie tetapi ‘Awas’.

Menerusi perkongsian itu lagi, lelaki yang berada di dalam video adalah seorang pekerja warganegara Nepal dan sering dikatakan mirip penyanyi lagenda itu.

Selepas video pertama tersebut ditonton lebih dari satu juta viewers, pengguna TikTok itu sekali lagi berkongsi wajah pekerja warga Nepal berkenaan dan ramai terhibur melihat kemiripan mereka.

Lagi nampak Awie dari Awie sebenar

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet telah meninggalkan pelbagai maklum balas berkaitan kemiripan pekerja tersebut dengan Awie atau nama sebenarnya Datuk Ahmad Azhar bin Othman.

Ada juga yang berseloroh menggunakan dialog-dialong drama dan filem lakonan selebriti itu serta kedudukannya sekarang sebagai juri Muzikal Lawak Superstar 3.

Sumber dan rujukan

TikTok @ariff.hanafi VIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *