Dah malas nak fikir fasal make up bila keluar. “Untuk saya kalau nak terus istiqomah, kena ada minat dan disiplin”

0

Umum mengetahui tentang penghijrahan pelakon Datin Lisa Surihani yang kini tampil menutup aur4t sepenuhnya.

Malah penampilan terkininya sering mendapat pujian daripada wargamaya dan tidak kurang juga yang suka melihat wajah Lisa yang lebih natural tanpa sebarang make up yang dikenakan.

Menurut Lisa, 36, dia akui sudah tidak kisah lagi mengenai penggunaan peralatan make up, malah dia berasa sudah malas untuk menata rias wajahnya ketika keluar ke mana-mana.

“Saya sebenarnya dah malas nak fikir sangat pasal make up apabila pergi keluar, kadang rasa tak suka pun nak pakai.

 

“Kalau ada komen netizen yang kata lebih suka saya tanpa make up, saya tidak berapa nak pasti berkenaan itu.

“Saya sendiri tidak fikir terlalu terperinci berkenaan 1su mengunakan atau tidak menggunakan make up semua ini,” katanya.

 

Lisa ditemui ketika sesi pelancaran musim terbaharu program Next To Neelofa yang bertempat di Astro Bukit Jalil, baru-baru ini.

Lisa yang juga merupakan salah seorang tetamu jemputan dalam program yang dihoskan oleh usahawan popular, Neelofa itu turut berkongsi mengenai cara melatih dirinya untuk terus beristiqomah.

“Alhamdulillah jalan untuk saya dibuka dengan mudah, walaupun sibuk uruskan anak-anak, tetapi ada sahaja waktu untuk saya melakukan beberapa aktiviti ibadah seperti mengaji dan memasuki kelas agama.

“Apabila bercerita mengenai Istiqomah,itu bukan perkara mudah, hati kita sentiasa berbolak balik namun perlu juga sentiasa mendoakan antara satu sama lain.

“Insyallah dengan berdoa pada Allah, segala urusan kita dipemudahkan.

“Untuk saya kalau nak terus istiqomah, kena ada minat dan disiplin, tanpa kedua-dua perkara itu agak sukar untuk seseorang terus beristiqomah mencari reda Allah,” tambahnya.

Komen netizen:

Akhir kata, jika anda rasa artikel ini bermanfaat, jangan lupa kongsikan kepada mereka-mereka yang memerlukannya, jangan lupa juga like dan follow page Cahaya Maya untuk update artikel menarik setiap hari. ribuan terima kasih atas kesudian anda semua untuk luangkan masa membaca artikel ini… sekali lagi jangan lupa kongsikan kepada sahabat-sahabat dan keluarga kita.
Jadikan membaca budaya kita, kerana membaca itu amalan yang sangat mulia disamping menambakan ilmu pengetahuan kita dari masa ke semasa..

PERHATIAN: Pihak Mymediamaya tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Sumber : gempak.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *