“Dia hijrah kerana Allah”- Yusry tak pernah paksa Lisa Surihani untuk berubah

Pengarah dan pelakon terkenal, Yusry KRU atau nama sebenarnya Datuk Yusry Abdul Halim memaklumkan penghijrahan yang dilakukan oleh isterinya, Datin Lisa Surihani disebabkan Allah dan bukan paksaan daripada dirinya sebagai suami.

Kata Yusry, tiada apa-apa manfaat atau kebaikan jika penghijrahan yang dilakukan atas suruhan suami dimana seorang isteri perlu berniat untuk melakukan perubahan hanya kerana Allah taala.

“Itu adalah kemahuan dia dan tiada gunanya kalau awak buat sesuatu tu bukan kerana Allah SWT. Kalau dia pakai tudung sebab suami suruh buat apa?

“Jadi itu yang dia nak dan buat ini kerana Allah, jadi saya restu itu je saya tidak pernah berkata…eh pakai ini pakai itu buat ini jangan buat itu,” katanya.

Jelas pengarah yang berusia 49 tahun itu lagi, perubahan Lisa yang sudah menutup aurat dengan sempurna dilakukannya sejak mereka sekeluarga selesai mengerjakan umrah yang lalu.

Terdahulu, Lisa menjadi bualan netizen di media sosial yang kagum dengan penghijrahannya yang jauh lebih baik berbanding dengan penampilannya sebelum ini.

Malah, rata-rata netizen memuji perubahan Lisa yang semakin berusaha menimba ilmu dan mendekatkan diri pada Sang Pencipta sekali gus dapat memperbaiki diri sebagai hambaNya.

Sumber dan rujukan

mStar (Amin Hazlan), YouTube @mStar Online MalaysiaVIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *