“Dia pilihan ibu saya”- Shuib akui sedang kenal hati budi seseorang

Baru-baru ini, pelakon dan pelawak terkenal, Shuib Sepahtu atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad membuat pengakuan dimana dia kini dalam proses mengenali hati budi seorang wanita untuk dijadikan teman hidupnya.

Menerusi temu bual bersama Melodi semalam, Shuib enggan untuk mendedahkan secara terperinci mengenai wanita tersebut kerana soal jodoh dan perkahwinan adalah rahsia daripada tuhan.

Bagaimanapun, pelawak kelahiran Johor itu memaklumkan wanita yang dikenalinya itu adalah bukan seorang daripada industri seni tetapi dalam kalangan orang biasa-biasa sahaja.

“Secara jujurnya, saya ada mengenali hati seseorang, Insya-Allah. Saya tak berani nak komen bila akan berkahwin sebab jodoh, ajal dan pertemuan ini di tangan Tuhan. Saya takut betul nak bercakap mengenai ini (jodoh) sebenarnya.

“Kalau jodoh saya beritahu, kalau tak ada saya diam-diam sahaja,” katanya.

Tambah pelawak yang berusia 38 tahun itu lagi, wanita yang sedang dikenalinya itu bukan atas pilihan diri sendiri malah, ia adalah pilihan ibunya sendiri.

“Dia orang biasa-biasa sahaja. Dia pilihan ibu saya,” katanya.

Terdahulu, Shuib sering dijodohkan oleh netizen di laman sosial bersama pelakon yang lain seperti Wan Sharmila dan Zara Zya. Walau bagaimanapun, dia menegaskan status hubungannya dengan dua artis tersebut hanya sekadar rakan industri.

Sumber dan rujukan

TikTok @ecahwady VIA OMM

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *