‘Disekolahkan’ atas pentas, ramai pula kasihan lihat reaksi muka Haqiem Stopa

Nama Haqiem Stopa rasanya tidak perlu diperkenalkan lagi. TikToker yang pernah menerima julukan Ikon Permotoran ini sering dilihat di event berkenaan motosikal dan mendapat perhatian umum.

Kali ini, Haqiem Stopa kembali mencuri tumpuan netizen apabila videonya bersama pelakon terkenal, Zul Huzaimy tular di aplikasi TikTok milik Nadia gurlgurlzboboy.

Namun apa yang menjadi perbualan netizen adalah tindakan selebriti itu yang memberikan nasihat kepada Haqiem di atas pentas dalam program Santai Anak Utara.

Dalam nasihat yang diseliti sedikit gurauan, Zul atau mesra disapa Spark telah mengatakan dia penat-penat membersihkan nama anak-anak motor menjadi lebih positif tapi kehadiran TikToker itu seakan mencelanya.

Gurauan itu dibalas semula oleh Haqiem dengan berseloroh mengatakan jika bukan dia, siapa lagi yang boleh memberikan pengaruh kepada anak muda di laman sosial terutamanya di TikTok.

Walau bagaimanapun, apa yang diperkatakan oleh pengarah tersohor itu ada benarnya dan dia memberikan nasihat supaya Haqiem lebih maju jaya serta orang ramai tidak memandang serong kepada usaha pemuda tersebut.

Kena hentam depan2 pun boleh rileks

Menjengah ke ruangan TikTok netizen, ramai yang meninggalkan komen berkenaan reaksi Haqiem Stopa yang sedikit ‘kelat’ di atas pentas. Kebanyakan mereka berasa kasihan melihat Haqiem Stopa tak sudah-sudah ‘dibahan’.

Namun begitu, rata-rata peminat kedua-dua selebriti berkenaan tetap menyokong mereka dan merasakan apa yang dinyatakan wajar serta sesuai dengan konteks ‘anak motor’ ketika ini.

Sumber dan rujukan

TikTok Nadia gurlgurlzboboy,zulhuzaimyVIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *