Foto tular itu bukan bapa saya – Anak mangsa MH370

Kehilangan pesawat Malaysia Airlines (MAS), MH370 kembali menjadi perhatian warganet di media sosial selepas tular koleksi foto mendakwa ia merupakan wajah terkini mangsa-mangsa terlibat.

Tidak sensitif! – Public Health Malaysia

Berikutan ‘teori’ itu, anak kepada ketua pramugara pesawat tersebut Andrew Nari iaitu Maira Elizabeth Nari tampil mengesahkan bahawa foto tular (lelaki t-shirt biru) itu bukan bapanya.

Menerusi beberapa perkongsian di InstaStory, Maira memaklumkan dia menerima banyak mesej peribadi (DM) yang bertanya mengenai foto tular berkenaan.

“Hello. Ia mendapat perhatian saya apabila individu ini (lelaki dalam foto tular) dikatakan adalah bapa saya atau mirip bapa saya.

“Saya ingin menjelaskan bahawa dia bukan (bapa saya).

“Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua yang menghubungi saya menerusi DM dan mohon maaf tidak dapat membalas satu persatu kerana terlalu banyak.

“Saya menghargainya dan terima kasih atas ingatan,” tulisnya.

Foto kenangan Maira bersama bapanya

Maira juga mengucapkan terima kasih kepada mereka yang berkongsi posting tular itu dan mahu mampu ketawa apabila membaca komen-komen ‘tidak masuk akal’.

Selain Andrew Nari, koleksi foto berkenaan turut membandingkan wajah Kapten, Zaharie Ahmad Shah, pembantu juruterbang, Fariq Abdul Hamid dan beberapa lagi mangsa lain.

Sumber dan rujukan

Facebook Public Health Malaysia , Instagram Maira Elizabeth Nari VIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *