Hampir 11 bulan berjalan kaki dari UK ‘Akhirnya sampai di tanah suci’

H4mpir 11 bulan Jalan Kaki Dari UK, Lelaki Ini Seb4k Akhirnya Sampai Di Tanah Suci Mekah

Baru-baru ini tuIar di Iaman TikTok apabila se0rang leIaki dari United Kingd0m (UK) selamat tiba di Mekah seteIah hampir sebeIas bulan berjalan kaki untuk menunaikan haji.

Jalan kaki dari UK ke Mekah sambil t0lak tr0li

Menerusi vide0 yang dik0ngsikan, lelaki yang dikenali Adam Muhammad itu seb4k apabila berjaya menjejakkan kaki ke tanah suci Mekah pada Ahad lalu sambil men0lak sebuah tr0li.

Difahamkan, lelaki berusia 52 tahun menjadikan tr0li itu sebagai tempatnya berteduh sepanjang perjaIanannya merentasi sembiIan buah negara dari UK ke tanah suci.

Anjing jaIanan pun turut serta ikut

Tidak cukup dengan itu, seek0r anjing jaIanan yang dijumpai di Serbia sebelum ini turut menyertainya di sepanjang perjaIanan misi berjaIan kaki ke tanah suci tersebut.

MaIah, di sepanjang perjalannya bagi menunaikan haji pada tahun ini, ramai individu tampil memberikan bantuan kepadanya dengan membantu men0lak tr0li selain membenarkan lelaki itu beristirehat buat seketika.

Kedatangan Adam ke K0ta Mekah disambut meriah oleh penduduk di sana selepas berdepan dengan pelbagai du.gaan dan rint4ngan sepanjang hampir sebeIas bulan.

Perk0ngsian itu menerima pelbagai reaksi di kaIangan warganet yang rata-ratanya turut seb4k melihat kejayaan Adam kerana berjaya menjejakkan kaki ke tanah suci itu.

KOMEN NETIZEN

Did0akan agar urusan Adam Muhammad dipermudahkan dan sem0ga mendapat haji yang mabrur. InsyaAllah.

Sumber: Republika, TikTok @kk.8486 / ohmymedia Via UpdateInside

Leave a Reply

Your email address will not be published.