Hargai jasa pekerja, Hafiz Mahamad hadiahkan pakej umrah buat 120 orang staf

Nama usahawan terkenal, Hafiz Mahamad rasanya tidak perlu diperkenalkan lagi. Beberapa ‘kerja baik’ yang dilakukan sejak kebelakangan ini telah memberikan senyuman kepada sesetengah pihak yang sangat memerlukan bantuan.

Paling terbaru sudah tentu tindakan murninya yang memberikan tiket percuma untuk anak-anak perantau di ibu kota yang ingin pulang ke kampung halaman pada hari raya tempoh hari dengan menyediakan enam biji bas.

Sudah tentu inisiatif yang dibuat memberikan kegembiraan untuk golongan-golongan yang kurang berkemampuan.

Buat kejutan untuk staf

Kali ini, Hafiz telah memberikan kejutan kepada 120 stafnya dengan memberikan mereka pakej umrah sebagai salah satu reward atas kerja keras mereka bersama-sama membangunkan perniagaannya.

Belum sampai sebulan pun ajak pergi umrah

Perkongsian tersebut telah membuatkan ramai sebak kerana pengumuman yang dibuat Hafiz benar-benar menyentuh hati. Mana tidaknya, dia langsung tidak memandang sama ada staf yang ajak mengerjakan umrah itu baru atau lama berkhidmat bersama syarikatnya.

Tambahnya lagi, dia sememangnya sudah berniat sejak awal perniagaan lagi mahu membawa orang-orang berjasa mengerjakan umrah dan dia mulai melakukannya sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Masing2 menangis terharu

Jika sebelum ini hanya 20 orang sahaja yang dibawa mengerjakan ibadah tersebut, kali ini dia membawa semua stafnya dengan membahagikan kepada dua kumpulan.

Tangisan kesyukuran dan terharu memperolehi majikan seperti itu dapat dilihat menerusi video yang dikongsikan apabila masing-masing memeluk antara satu sama lain sambil mengucapkan rasa syukur.

Bangga dengan AINAA

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet tumpang terharu melihat kebaikkan yang dibuat usahawan muda ini dalam melayan para pekerjanya.

Mereka juga mendoakan agar Hafiz dan keluarga terus dimurahkan rezeki supaya dapat terus menghulurkan bantuan serta kegembiraan kepada orang lain seperti yang telah mereka lakukan ini.

Sumber dan rujukan

Instagram Hafiz Mahamad VIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *