Ifa Raziah salahkan baju punca suara jadi sumbang – “Nasib saya kurang baik”

0

Ifa Raziah salahkan baju punca suara jadi sumbang – “Nasib saya kurang baik”

Penyanyi dangdut sensasi, Ifa Raziah atau nama sebenarnya Saripah Raziah Mutapha memaklumkan persembahannya menerusi lagu Sepi Sekuntum Mawar Merah dalam program realiti Terpaling Juara yang dikatakan teruk dan sumbang disebabkan oleh terpijak kainnya sendiri.

Menurut laporan Harian Metro, Ifa mendedahkan ketika sesi latihan, dia mendapat pujian dimana nyanyiannya itu didengari sedap dan tidak mempunyai sebarang masalah yang lain.

Namun, apabila tiba hari persembahan, Datuk Hattan yang merupakan salah seorang juri bagi rancangan tersebut memberitahu nyanyiannya itu kurang meyakinkan berbanding sebelum ini.

“Semasa sesi latihan saya dapat pujian, bagus. Selama dua hari sejak Khamis dan petang tadi (semalam) semua ok. Tapi itulah kitakan manusia akan lakukan kesilapan dan bukan robot,” katanya.

Jelas penyanyi yang berusia 47 tahun itu lagi, ketika pengacara mengumumkan dua peserta yang berada dua tangga terbawah dia turut hampir terjatuh disebabkan oleh kain yang terlalu berat

Katanya, kejadian sebegitu tidak disengajakan dan mengakui sukar untuk mengawal situasi tersebut malah ia akan membuatkan keadaan menjadi lebih huru hara.

Dalam pada itu, Ifa mendedahkan dia tidak berasa kecewa dengan apa yang telah berlaku semasa persembahannya ketika rancangan itu sedang berlangsung.

Tegasnya, dia tidak peduli jika disingkirkan kerana berbangga dengan diri sendiri sudah mencuba sesuatu yang baharu pada setiap minggu dalam persembahannya.

“Bukan semua orang boleh sahut cabaran ini. Saya buat yang terbaik dan tunjukkan. Orang TV3 pun tahu saya boleh buat. Cuma nasib saya kurang baik akibat teknikal.

“Nak kata saya gembira atau sedih sebab terselamat itu tidaklah. Pada saya ia biasa macam saya buat show hari-hari. Walau macam ini pun tetap juga orang panggil saya menyanyi,” ujarnya lagi.

Sumber dan rujukan

Harian Metro (Ridzuan Abdul Rahman)VIA OMM

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *