“Inilah jodoh saya”- Aizat Amdan sah bergelar suami kepada pengurusnya

0

“Inilah jodoh saya”- Aizat Amdan sah bergelar suami kepada pengurusnya

Dengan sekali lafaz, penyanyi terkenal, Aizat Amdan atau nama penuhnya, Muhammad Aizat Amdan, 33, selamat bergelar suami kepada pengurusnya, Elyssa Alia Ilias, 34, hari ini.

Menurut laporan Harian Metro, pasangan merpati dua sejoli itu selamat diijab kabulkan oleh bapa kepada pengantin perempuan, Leftenan Kolonel (B) Illias Moideen di sebuah majlis pernikahan serba sederhana yang bertempat di A-Park, Puchong.

Difahamkan, Elyssa Alia Ilias menerima mas kahwin sebanyak RM300 beserta tiga dulang hantaran berbalas lima namun, wang hantaran dirahsiakan.

Ujar Aizat, perkahwinan bersama pasangan pilihannya adalah permulaan baharu hidup sebagai suami isteri dan mempunyai perancangan untuk berbulan madu ke Tulum, Mexico.

“Ini adalah fasa dan permulaan baharu buat kami berdua. Dah lama orang tanya saya soalan mengenai jodoh, jadi inilah jodoh saya,” katanya.

Tambahnya lagi, dia bersama isterinya akan berlepas ke Los Angeles pada November ini untuk urusan kerja dan akan terus bergerak ke Tulum untuk bercuti.

Dalam pada itu, majlis pernikahan serba sederhana itu dihadiri kira-kira 100 tetamu termasuk keluarga, rakan-rakan rapat dan media.

Untuk info, Aizat telah menjalinkan hubungan percintaan bersama pengurusnya selama tiga tahun sebelum membuat keputusan untuk mendirikan mahligai bersama.

Sumber dan rujukan

Harian Metro (Syafil Syazwan Jefri)VIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *