Inilah Petua Mengubat Penya kit Gout Dengan Pokok Ara Tanah

Mengubat Penya kit G0ut

Inilah Petua Mengubat Penya kit Gout Dengan Pokok Ara Tanah

Inilah Petua Mengubat Penya kit G0ut Dengan Pokok Ara Tanah, Alhamdulillah.. G0ut ayah semakin pulih, petua ini saya dapat dari orang asli Pahang! masa buat kajian disana! alhamdulillah selepas mengamalkan petua ini, cukup berkesan!

Pokok Ara Tanah

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.

Pokok Ara Tanah atau juga dikenali sebagai Gelang Susu, Ambin Jantan atau nama saintifiknya Euphorbia hirta L., Keremak Susu merupakan sejenis pokok renek dan mampu mencapai ketinggian sehingga 30 cm. Nama sainsnya adalah Euphorbia hirta. Pokok Ara Tanah tumbuh meliar dan sering dianggap sebagi rumpai. Ia tergolong dalam keluarga yang sama dengan pokok Ara, ubi kayudan pokok Getah. Seperti semua pokok keluarga ini, ia juga mempunyai getah putih.

Manfaat Pokok Ara Tanah

Ramai yang tidak tahu pokok ini dapat menghilangkan penyakit g0ut dari berulang. Tidak perlu modal cuma cari di halaman rumah anda pasti ada tumbuh.

Caara Guna

Ambil 3 batang dengan akar sekali, daun buang, rebus atau rendam dengan air panas. Satu hari sekali minum insyaAllah penya kit g0ut dapat dihapuskan. Selamat mencuba!

Sekian artikel ringkas tengahari ini.

Semoga bermanfaat, Jangan lupa kongsikan kepada sahabat-sahabat dan saudara-saudara kita yang memerlukannya, semoga perkongsian kita mendapat kebaikan untuk semua…

Cuba amalkan..insyaALLAH abg budin doakan yg mengidap sakit g0ut cepat sembuh…dan boleh nikmati makanan laut kembali

Sumber VideoPetua Abang Budin

Kredit : Prof Madya Suhaimi Ahmad (Pakar tumbuhan hutan UPM) via Kehidupan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *