Jutawan Yang dermawan tiba-tiba rebah “Sangka serangan jantung tapi bukan,Rupanya ini kata doktor…”

0

“Sangka Kena Ser4ngan J4ntung, Rupa-Rupanya D0ktor Kata..”

Kisah kejayaannya di dalam bidang hartanah sebelum ini pernah tular di media sosial. Jutawan hartanah Mohamad Azlan Abdullah @ Ali atau lebih dikenali sebagai Mohamad Azlan Al Amin, pernah mendapat perhatian kisahnya yang b4ngkit daripada keluarga misk1n teg4r berubah kepada seorang jutawan hartanah yang diseg4ni.

Biarpun bergelar jutawan, anak kel4hiran Kampung Tok Raja, Besut itu tidak pernah mendongak ke langit, sebaliknya bersikap tunduk ke bumi.

Malah, dia lebih selesa memilih kehidupan serba sederhana dan sentiasa istiqomah dalam setiap apa yang dilakukannya. Namun kadang kala, tetap ada cab4rannya dalam hidup.

Terbaru menerusi facebook miliknya, beliia di khabarkan mengalami ses4k naf4s. Berikut perkongsian Azlan di Facebook.

“Selesai saja kuliah bersama keluarga jam 10.30am tadi, abang Azlan Al Amin bangun untuk menyusun Quran di atas rak.”

.

“Tiba tiba abang Azlan kembali diser4ng ses4k naf4s. Ini kej4dian kali kedua setelah kelmarin beliau pit4m serta ses4k naf4s.”

Abang Azlan terus dihantar ke bahagian kecem4san H0spital Jertih, sebelum dibawa menaiki ambulan ke Hospital KPJ Kota Bharu, Kelantan.

“Dalam masa seminggu dua ini, abang Azlan dinasihatkan berehat sepenuhnya sambil mendapatkan rawatan lanjut. Beliau mungkin terlalu pen4t dengan pelbagai aktiviti perniagaan, dan memerlukan rehat.”

.

“Alhamdulillah, semuanya dan terima kasih kepada yang sentiasa mendokan beliau.”

Akan Cuba Rawatan Islam

“Saya hanya beranggapan saya kena ser4ngan j4ntung kerana suk4r bernaf4s dengan tiba tiba, tetapi beberapa orang D0ktor termasuk D0ktor pak4r j4ntung mengesahkan kead4an j4ntung saya adalah NORMAL dan semua pemer1ksaan yang lain menunjukkan keadaan yang baik.”

.

“Justeru, saya ingin beralih kepada raw4tan alternatif perubatan islam.”

.

“InsyaAllah saya akan menghubungi guru kami tercinta, Dato Sharhan Shafie ‘YH Dato’ Ustaz Sharhan Shafie – Original Ustaz Sharhan Shafie Ustaz Sharhan Shafie – Al Ruqyah Thobibi untuk b4ntuan perubatan islam.”

Sebelum ini, menerusi facebook miliknya, melu4hkan rasa kecew4 apabila ada pihak mempert1kaiannya kehidupannya sehingga ada tidak sedap didengar mend4kwa dia hanya berpura-pura seorang hartawan. Tidak mahu ia berpanjangan, Azlan terp4ksa mended4hkan nilai aset yang dimiliki. Bukan niat untuk mendabik d4da tetapi berharap ia menjadi iktibar kepada pihak berkenaan.

Dia melu4hkan rasa syukur dengan anugerah yang dimilikinya dan berharap sentiasa memburv tawadhuk dengan caranya tersendiri.

MAAFKAN SAYA TERP4KSA TUNJUK SEKALI SEKALA.

“Jujurnya, saya malu dan tak mahu bercerita tentang aset aset hartanah yang saya miliki dengan izinNya.”

.

“Tetapi apabila ada segelintir suara suara sumb4ng yang seakan menudvh saya hanya berpura pura menonjolkan diri bak hartawan, maka saya terp4ksa sekali sekala tampilkan sedikit aset hartanah yang Allah swt anugerahkan sementara kepada saya.”

.

“Mungkin kerana gaya hidup saya simple dan ala kadar sangat, rumah pun tak mewah macam dewan badminton, pakai macam penoreh getah, maka saya seakan dilihat tak munas4bah untuk diangap hartawan.”

.

“Tapi sab4r dulu kawan, jangan cepat mendug4 cetak atau dalam air di lautan kalau kita bukan ahli untuk menyelam.”

.

“Hanya ikan yang tahu dunia air.”

.

“Saya tak minat bercerita pasal harta.”

.

“Saya hanya ada sedikit sahaja aset untuk jana kehidupan berkeluarga.

.

Tak banyak pun!”

.

“Sepanjang sepuluh tahun saya di bidang hartanah,ada lah lebih 100 juta nilainya jika dihitung sekarang.”

.

“Rm100 juta nilai tu bukan besar, biasa biasa saja.”

.

“Saya anggap itu pencapaian yang sangat serta masih kecil, kerana saya sasarkan untuk memiliki aset lebih rm1 bilion menjelang sepuluh tahun ke depan… InsyaAllah”

.

“M4lu saya nak meng4ku berharta, saya suka menyend1ri dengan cara sendiri.”

.

“Lagipun, lebih ramai di luar sana yang kaya raya. Setakat saya ada sikit sikit, apalah sangat.”

.

“Apapun, saya syukur dengan apa yang Allah kurniakan seadanya ini.”

.

“Di bawah ini, hanya sebahagian geran geran tanah yang saya ‘terp4ksa’ kongsikan untuk ‘menjawab’ tudvhan tudvhan jah4t oleh segelintir mereka yang jelas mencemburui kejayaan kerd1l saya!”

.

“Saya tak mahu terkes4n dengan suara suara sumb4ng, nanti saya akan jadi somb0ng dan lupa diri sedangkan kita hanya hamb4 saja.”

Kalau saya hidup untuk menunjuk sehingga somb0ng, saya mungkin akan tanya kembali seperti berikut :

“Berapa ratus juta kau ada aset untuk semb4ng dengan aku???”

.

“Saya akan soal lagi “Setakat kau hanya ada toyota atau mercedes dan rumah banglo guna pinjaman bank, tak payah semb4ng lah! Tunjuk geran geran tanah kau ada berapa ratus keping!”

.

“Tapi nauzv.billah..”

.

“Inn4lill4h, jika saya jadi somb0ng begitu, saya dah ikut sifat 1BL1S!”

.

“Justeru, izinkan saya terus membvru taw4dhuk dengan cara saya walaupun saya pasti belum taw4dhuk!”

.

“Doakan saya istoqmah dalam mujah4dah!”

Sumber Dan Rujukan

Trending Sangat Via Haq Tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *