“Kenapa nak sorok?”- Mira Filzah tiada masalah kongsi wajah anak

Pelakon cantik, Mira Filzah mengatakan dirinya tiadak mempunyai sebarang masalah untuk berkongsi wajah anak lelakinya, Wan Khair Amir yang kini berusia tiga bulan.

Pun begitu, Mira atau nama sebenarnya Nur Amirah Filzah binti Badioezaman masih memilih waktu bersesuai untuk kongsikan wajah anaknya.

Kenapa nak sorok? Nanti orang nampak jugak kat luar

Mira berkata, dia tidak mempunyai ‘sebab’ untuk menyorokkan wajah anaknya kepada orang ramai kerana dia percaya mereka tetap akan nampak juga jika terserempak di luar nanti.

“Kenapa nak sorok? Kalau kita keluar rumah nanti, orang tetap akan nampak,”kata Mira Filzah.

Kalau ada gambar Amir yang sesuai, kami akan kongsikan..

Disoal mengenai akaun Instagram anaknya yang kini mencecah 50,000 pengikut, Mira tak sangka niatnya hanya sekadar mewujudkan platform tersebut mendapat sambutan ramai.

“Buat masa ini, akaun itu tak aktif pun dan cuma ada sekeping gambar. Saya saja buat dulu sebelum ada orang lain menggunakan nama Wan Khair Amir.

“InsyaAllah, kami akan kongsikan gambar anak kami di situ jika ia dilihat bersesuian. Saya tiada masalah untuk tunjuk wajah anak tapi sebelum buat keputusan, saya perlu berbincang dengan suami. Apabila sudah tiba waktunya, kami akan paparkan wajahnya di Instagram,”ujar Mira.

Masih terima banyak tawaran selain lakonan

Dalam masa sama, Mira meluahkan kesyukuran kerana dia masih mendapat tawaran lain selain berlakon setelah lama menyepi sepanjang proses berpantang.

Mira berkata, selepas tamat tempoh berpantang, dirinya mula memenuhi undangan untuk muncul dalam beberapa program hiburan sebagai penampilan istimewa. Malah, Mira turut meluahkan kesyukuran kerana dia masih kekal relevan bergelar duta produk.

“Selain itu, bergelar duta produk juga adalah salah satu cara saya untuk kekal relevan. Apabila orang nampak poster wajah saya terpampang di rangkaian restoran dan papan iklan, secara tidak langsung orang tahu saya masih aktif walaupun tidak berlakon,” katanya lagi.

Bagaimanapun, Mira mengaku dia rindu untuk kembali ke lokasi penggambaran selepas tiga bulan berehat kerana menjalani tempoh berpantang. Ujarnya, dia sering membayangkan alangkah seronoknya jika watak yang dilakonkan oleh rakan-rakan artis lain itu adalah dirinya.

Namun, ia hanyalah sekadar bayangan sahaja kerana dia masih belum boleh untuk kembali aktif seperti biasa memandangkan tiada pembantu untuk menjaga anak.

“Sebelum ini pun ibu yang menolong menjaga anak kalau ada tugasan di luar negara. Disebabkan situasi ini, saya terpaksa tolak beberapa tawaran yang datang. Walaupun ada sedikit rasa terkilan, melihat muka anak, hati saya terubat. Saya percaya akan ada rezeki lain selepas ini,” terang Mira.

Sekadar info, Mira Filzah mendirikan rumah tangga dengan Wan Emir Astar Wan Mohammad Khair-il Anuar pada 3 September 2020 dan dikurniakan cahaya mata lelaki pada 10 Mei lalu.

Sumber dan rujukan

Harian Metro (Najiy Jefri) VIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *