Khairul Aming mohon maaf, akui silap percaya kawan jadi pengurus

Semalam, kecoh di media sosial apabila seorang pengguna Twitter dikenali Naz membuat ciapan mengenai sikap dan kelakuan pembantu peribadi (PA) kepada influencer, Khairul Aming.

Mana tidaknya kelakuannya itu dikatakan ‘kekwat’ dan biadap ketika berurusan dengan orang awam berhubung khidmat pengiklanan atau kolaborasi bersama influencer tersebut.

Khairul Aming mohon maaf

Terbaharu, personaliti media sosial masakan berusia 29 tahun itu membuat permohonan maaf mengenai kejadian yang tidak ‘manis’ berlaku itu kepada segelintir pihak yang menjadi ‘mangsa’.

Menerusi bebenang di Twitter, pemilik nama Khairul Amin Kamarulzaman berjanji akan memperbaiki pengurusannya pada masa akan datang serta berterima kasih atas sokongan daripada semua pihak yang selama ini menyokongnya.

Bukan pembantu peribadi tetapi pengurus

Dalam pada itu, usahawan produk Sambal Nyet itu menjelaskan individu yang hangat diperkatakan oleh warganet bukanlah pembantu peribadi tetapi pengurusnya.

Jelasnya lagi, kini dia telah memadam nombor pengurusnya di semua platform media sosial bagi sebarang urusan. Malah, Khairul Aming menyatakan segala urusan akan diambil olehnya sehingga mendapat pengganti yang bersesuaian.

Terpaksa henti hasilkan video klien

Selain itu, jejaka mendapat jolokan ‘raja jualan Shopee’ mengatakan dia akan berhenti buat seketika untuk hasilkan video daripada klien termasuk produk makanan, restoran, seminar dan lain-lain.

Khairul Aming berkata, dia mahu memberi fokus kepada penghasilan video memasak yang telah dilakukannya sejak tujuh tahun lepas.

Khairul Aming akui silap, terlalu percaya rakan sendiri jadi pengurus

Mengulas lanjut, dia mengakui kesilapannya kerana tidak melakukan pemeriksaan kualiti kerja pengurusnya yang juga merupakan rakannya sehingga ramai terpaksa berdepan dengan pengalaman kurang menyenangkan.

Katanya, terjadi kerana terlampau percayakan rakannya untuk menguruskan segala hal dengan banyak pihak. Malah, anak kelahiran Kelantan ini mengambil maklum atas nasihat dan pandangan yang diberikan oleh orang ramai berhubung mengasingkan persahabatan dan kerjaya.

Dia sekali lagi memohon maaf kepada semua pihak yang terlibat selama ini dan berjanji akan memperbaiki pengurusan berhubung urusan bekerjasama pada masa akan datang.

Sumber dan rujukan

Twitter @khairulaming VIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *