“Macam attention seeker…”- Sharifah Shahirah akui Kinah sengaja buat onar

0

“Macam attention seeker…”- Sharifah Shahirah akui Kinah sengaja buat onar

Kakak kepada selebriti Sharifah Sakinah iaitu Sharifah Shahirah mengakui adiknya suka mencuri perhatian ramai dengan kelakuan kurang sopan serta imej berambut botak.

Menurut Shahirah atau mesra disapa Shiera, sebagai kakak, dia tidak mengambil perkara tersebut sebagai sesuatu hal serius kerana lebih mengenali adiknya sendiri berbanding orang luar.

Shiera berkata, walaupun ramai mengkritik perbuatan Sakinah, tetapi masih terdapat individu senang dengan personaliti dirinya.

“Saya rasa dalam yang mengkritik, ada juga yang suka dengan personalitinya. Dia pula suka ‘buat onar’ kemudian dia akan mendiamkan diri,”ujar Shiera.

Rasa macam hidup tak senang kalau tak buat sesuatu untuk tarik perhatian orang

Jelas Shiera, hidup adiknya tidak akan senang dan berasa marah jika tidak dipedulikan oleh netizen. Oleh itu, apabila dia rasa senyap, pasti sahaja akan membuat sesuatu untuk diambil peduli orang.

“Rasa rasa macam attention seeker. Ada orang yang begitu. Macam tak kisah ada orang suka atau tak, tapi dia memang suka diberikan perhatian juga.”jelas Shiera.

Kinah anak yang baik & utamakan keluarga

Bagaimanapun, pemilik nama Sharifah Shahirah binti Syed Abu Bakar Al-Khaired tidak menafikan adiknya, Sharifah Sakinah merupakan seorang anak yang baik terutamanya dalam hal melibatkan keluarga.

“Kinah anak yang cukup baik. Rezekinya pun murah sebab dia jaga mak, keluarga. Dia dulu yang akan bagi mak duit, bukan adik-beradik lain.”ujarnya ketika ditemu bual oleh Media Hiburan.

Selain itu, penyampai radio Suria FM memaklumkan dia langsung tidak kisah tentang apa yang diperkatakan orang luar dan tak mahu balas apa-apa megenai kritikan tersebut.

“Katalah kalau dia botak sekali pun, saya sendiri pernah warnakan rambut warna merah, pernah juga hampir botak.”jelasnya.

Dalam masa sama, penyampai berusia 48 tahun itu mengatakan pengakhirannya bukan manusia yang akan adili, tetapi Allah SWT dan Kinah juga bukanlah melakukan perkara tidak baik seperti mencuri, sakitkan hati orang atau sebaginya.

Terdahulu, nama pelakon Sharifah Sakinah menjadi bualan ramai setelah berkongsi beberapa video yang tidak sopan dilihat di laman Instagram miliknya sehingga menerima kritikan ramai.

Sumber dan rujukan

Instagram @sharifah_sakinah, Media HiburanVIA OMM

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *