Menjelang rayuan akhir: Najib Razak luah rasa sedih, keseorangan

0

Menjelang rayuan akhir: Najib Razak luah rasa sedih, keseorangan

Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak meluahkan perasaan berbaur kesedihan menjelang keputusan rayuan terakhirnya berhubung kes rasuah, salah guna kuasa dan pengubahan wang haram membabitkan dana SRC International Sdn Bhd.

Menerusi sebuah posting di laman Facebook hari ini, Najib berkongsi sekeping gambar beliau dipercayai sedang mengambil wuduk dengan bercerita mengenai kehidupan.

Menurut Ahli Parlimen Pekan itu, perjalanan hidup setiap individu adalah berbeza antara satu sama lain dimana mereka sentiasa inginkan yang terbaik.

“Perjalanan hidup setiap insan berbeza. Kita sentiasa doakan dan harap yang terbaik dalam kehidupan kita.

“Ada kalanya kita merasa usaha dan kebaikan yang kita lakukan sia-sia. Ada kalanya kita merasa susah hati dengan ujian dan dugaan,” tulisnya.

Posting tersebut juga menulis soal penganiayaan, kegagalan dan pengkhianatan, tetapi beliau tidak berkongsi sebarang gambaran jelas mengenai maksud tersirat yang terkandung dalam luahan berkenaan.

“Dengan fitnah dan penganiayaan. Dengan harapan yang diakhiri dengan kegagalan. Dengan keikhlasan yang dibalas dengan pengkhianatan. Ada kalanya kita merasa kita … keseorangan,” luahnya.

Gambar itu menerima 62,000 tanda suka dan 13,000 komen warganet yang meninggalkan pelbagai reaksi terhadap luahan pemimpin yang popular dengan panggilan ‘Bossku’ itu.

Terdahulu, peguam utama Najib, Hisyam Teh Poh Teik memaklumkan dia tidak akan mengemukakan hujahan lisan untuk anak guamnya.

Memetik laporan media, Ketua Hakim Negara iaitu Tun Tengku Maimun Tuan Mat difahamkan akan menangani perkara itu pada Selasa ini.

Sumber dan rujukan

Facebook Najib Razak VIA OMM

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *