Mira Filzah hilang arah selepas dapat tahu anaknya positif Covid-19

Pelakon popular, Mira Filzah mendedahkan anak sulungnya, Wan Khair Amir yang baru sahaja berusia tiga bulan telah disahkan positif Covid-19 dua minggu lalu.

Menerusi laporan Harian Metro, Mira memaklumkan dia hilang arah dan menangis sebaik sahaja mengetahui anak lelaki kesayangannya itu dijangkiti virus berbahaya tersebut.

Katanya, dia terdetik untuk membuat pemeriksaan kesihatan ke atas Amir selepas mendapati anaknya sukar untuk bernafas dan matanya berair.

Difahamkan juga, sebelum ini keluarganya terlebih dahulu dijangkiti wabak tersebut dan kemudian, dia mengambil keputusan untuk melakukan saringan Covid-19.

“Sebagai ibu saya tak sanggup melihat keadaan Amir ketika menjalani ujian saringan. Kita yang dewasa pun rasa sakit bila hidung kita dijol*k, inikan pula bayi berusia tiga bulan,” katanya.

Dalam pada itu, pelakon yang berusia 29 tahun tersebut redha atas ujian yang menimpa kepada keluarganya dan menganggap situasi itu adalah sesuatu perkara yang perlu ditempuh oleh semua orang memandangkan kita hidup bersama wabak Covid-19.

Malah, dia turut meluahkan rasa lega apabila simptom yang dialami oleh Amir tidak begitu teruk dan bersyukur anaknya itu kembali pulih selepas dijangkiti wabak Covid-19.

“Saya percaya kalau bukan sekarang mungkin pada masa akan datang Amir akan terkena juga jangkitan virus ini. “Alhamdulillah Amir tidak mengalami simptom yang teruk dan hanya perlu menjalani kuarantin di rumah saja,” jelasnya.

Untuk info, Mira mendirikan rumah tangga bersama Wan Emir Astar Wan Mohammad Khair-il Anuar pada 3 September 2020 dan hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan seorang anak lelaki Wan Khair Amir pada 10 Mei lalu.

Sumber dan rujukan

Harian Metro (Najiy Jefri)VIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *