Niat ‘check’ CCTV undang sebak, anak nangis tatap gambar arwah bapa sebelum tidur

0

Niat ‘check’ CCTV undang sebak, anak nangis tatap gambar arwah bapa sebelum tidur

Kehilangan seseorang yang istimewa dalam hidup adalah sesuatu yang menyeksakan namun kita tidak dapat menolak takdir yang telah ditentukan oleh-Nya.

Akan tetapi, tidak dapat digambarkan kesedihan yang terpaksa ditanggung oleh anak-anak kecil yang terpaksa mengerti erti kehilangan pada usia muda apabila mendapat tahu ibu atau bapa mereka sudah pergi buat selama-lamanya.

Ini termasuklah perkongsian seorang ibu di laman TikTok mengenai anak-anaknya sehingga mengundang rasa sebak ramai netizen.

Tengok rakaman CCTV ingatkan dah tidur, rupanya…

Menerusi rakaman dikongsikan oleh @eldazaiman, dilihat anak-anaknya sedang berada di dalam bilik dan ketika itu dia mahu memeriksa sama ada mereka sudah tidur atau sebaliknya.

Bagaimanapun, lain pula jadinya apabila anaknya dilihat mengambil sesuatu dan menunjukkkan kepada adiknya yang sedang baring di sebelahnya atas katil itu.

Rupa-rupanya, barang yang diambil oleh kanak-kanak lelaki itu adalah gambar arwah bapa mereka yang telah meninggal dunia sejak empat tahun lepas.

Nangislah kalau dengan cara tu dapat legakan hati…

Tindakan anaknya itu menatap dan memeluk gambar si ayah membuatkan wanita itu sebak.

“Nangislah kalau dengan cara itu dapat legakan hati. Mama tau, bang ngah kuat. Anak-anak mama semua kuat.

“Mama dan arwah abah sayang semua dunia akhirat,”tulisnya.

Sehingga kini, video berdurasi enam minit tersebut telah ditonton sebanyak lebih sejuta pelayar dan ia turut mengundang rasa sebak mereka.

Sumber dan rujukan

TikTok @eldazaiman VIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *