Pemilik kedai lapor polis, pelanggan wanita dakwa nasi goreng ‘tiada rasa’

0

Pemilik kedai lapor polis, pelanggan wanita dakwa nasi goreng ‘tiada rasa’

Seorang pemilik restoran di Taman Wira Mergong, Alor Setar tampil membuat laporan polis susulan tular video pelanggannya mendakwa nasi goreng Pattaya dimasak premis itu kurang memuaskan.

Menerusi penjelasan di aplikasi TikTok, @ridzuan_abdunloh13 berkata, video luahan pelanggan wanita tersebut secara tidak langsung boleh menjejaskan reputasi restorannya.

Terima kasih atas teguran, saya terima

Malah berdasarkan video penjelasan dikongsi, @ridzuan_abdunloh13 juga tidak teragak-agak bagi mengambil tindakan setereusnya jika tiada maklum balas daripada pelanggan berkenaan.

“Berkenaan video nasi goreng Pattaya yang dimuat naik akaun TikTok pelanggan, saya sudah membuat laporan polis.

“Saya tak pasti sekiranya dia tahu tindakan (video tular) itu telah menganggu, mengancam dan merosakkan reputasi kedai saya. Saya (setakat semalam) masih belum terima maklum balas daripada dia.

“Jika hal ini berterusan, saya akan mengambil langkah seterusnya. Terima kasih,” katanya sambil memegang kertas laporan di hadapan sebuah balai polis.

Terdahulu, pelanggan tersebut @zirahrc menerusi akaun TikTok miliknya meluahkan kekecewaan apabila pesanan nasi goreng Pattaya secara dalam talian seolah-olah tidak berbaloi dengan harga dibayar.

Harga mahal, buat makanan kita macam orang sakit?

Malah, @zirahrc sanggup membuat pesanan menu sama untuk kali kedua bagi membuktikan kenyataannya betul dengan melakukan sesi ‘unboxing’ bungkusan makanan dari premis terbabit.

Pesanan kali kedua

Ini kerana dia dituduh oleh segelintir netizen kononnya sengaja ‘mencari pasal’ apatah lagi video tular itu hanya menunjukkan separuh makanan sudah dijamah.

Kes tular berkenaan turut menarik perhatian warga Twitter dengan memberikan pelbagai reaksi kerana hanya disebabkan nasi goreng, dua pihak saling mencari kebenaran.

Sumber dan rujukan

TikTok @ridzuan_abdunloh13 & @zirahrc , Twitter @meinmokhtar VIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *