“Pengalaman mahal!”-Alif Satar dikatakan bertuah dapat tengok kerand* Ratu Elizabeth II

0

“Pengalaman mahal!”-Alif Satar dikatakan bertuah dapat tengok kerand* Ratu Elizabeth II

Jika anda mengikuti laman Instagram selebriti Alif Satar, pasti ramai mengetahui bahawa pelakon dan penyanyi itu kini sedang bercuti bersama keluarga kecilnya di luar negara.

Namun, siapa sangka percutian mereka sekeluarga pada kali ini bertukar menjadi momen terindah dan tidak disangka-sangka sehingga menarik perhatian ramai.

Cari nasi briyani terjumpa perarakan kereta m*yat bawa kerand* Ratu Elizabeth II

Menerusi hantaran di laman Instagram miliknya, Aliff atau nama sebenarnya Muhammad Alif Mohd Satar tidak menyangka perjalanan mencari nasi briyani di Edinburgh, London membuahkan kenangan bermakna buat mereka dan tidak akan dilupakan sepanjang hayat.

Mana tidaknya, dia sekeluarga berpeluang melihat sendiri perarakan kereta m*yat yang membawa kerand* Ratu Elizabeth II yang sedang merentasi ribuan rakyat jelata pada ketika itu.

“Semalam (Ahad), kami tinggalkan hotel di The Gleneagles untuk Edinburgh. Sampai saja di Edinburgh, kami pun tinggal kereta dan berjalan di bandar untuk mencari makanan tengahari.

“Sekali, sedang kami berjalan mencari briyani (dah seminggu lebih tak makan nasi), tengok-tengok jalan semua tutup. Nak lintas seberang jalan pun tak boleh sebab orang dah ramai.

“Rupa-rupanya ada perarakan kereta yang membawa kerand* Ratu Elizabeth II.”tulisnya di ruangan kapsyen hantaran tersebut.

Percutian mahal dan pengalaman takleh dilupakan

Perkongsian itu menerima pelbagai reaksi di kalangan warganet di mana ramai meluahkan rasa bangga dan teruja apabila Alif dan keluarganya dikatakan bertuah kerana berpeluang melihat peristiwa bersejarah itu di depan mata.

Minggu lalu, satu dunia dikejutkan dengan berita kemangkatan Ratu Elizabeth II selepas 70 tahun berkhidmat sebagai Raja dan baginda menghembuskan nafas terakhirnya di sisi ahli keluarganya di estet Scotland tercinta, Balmoral.

Dan, Raja Charles III secara rasminya ditabalkan sebagai Raja baharu Britain oleh Majlis Pemasyhuran pada hari Sabtu lalu.

Sumber dan rujukan

Instagram @alifsatar VIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *