(Video) Punca jalan sesak “Konvoi VIP ‘disambut’ dengan hon pengguna jalan raya”

Punca jalan sesak?

Tular sebuah video memaparkan sebahagian pengguna jalan raya tidak berpuas hati apabila didakwa perlu memberikan laluan kepada kenderaan pengiring yang membawa orang kenamaan atau VIP.

Seorang wargat di laman Twitter, @datukhensem memuat naik video tersebut selepas dipercayai dirakam oleh seorang pengguna aplikasi TikTok @anakayamkaki2 yang dikongsikan semalam.

“Ni la punca dia..” – Perakam

“Wow ada VIP kena hon orang ramai sebab buat orang jem jalan kena tutup kejap nak bagi dia lalu,” tulis @datukhensem.

Menerusi rakaman berdurasi 24 saat itu, kelihatan anggota polis menjaga ‘halangan’ di laluan jalan raya sebelum memberi tabik hormat kepada kenderaan yang dipercayai membawa individu ternama berkenaan.

Ketika kenderaan VIP melalui kawasan terbabit, kedengaran riuh bunyi hon pengguna jalan raya namun tidak dapat dipastikan sama ada sebagai tanda protes akibat kesesakan atau menyambut ketibaan konvoi tersebut.

Bagaimanapun, tiada maklumat lanjut diperolehi berhubung individu yang berada di dalam kenderaan itu sehingga mengundang rasa berang segelintir pengguna jalan raya.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata memberikan pelbagai reaksi berhubung tindakan konvoi VIP yang dianggap memetingkan diri itu selain berkongsi pengalaman mereka ketika melalui situasi sama.

Mesti dorang ingat kita sambut dia

Biasakan buat macam ni…

Sumber: Twitter @datukhensem Via OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published.