Raih RM2.5 juta, Wawa Zainal syukur 90k helai tudung ‘licin’ kurang 24 jam

Pelakon dan usahawan, Wawa Zainal meluahkan kesyukuran kerana tidak menyangka produk hijab keluarannya iaitu Wawa Scarves telah habis terjual dalam tempoh kurang 24 jan selepas ia dilancarkan semalam.

Menurut portal Media Hiburan, sebanyak 90,000 helai tudung laris terjual dengan anggaran keseluruhan diperoleh RM2.5 juta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wawa Zainal ®️ (@w4w4_zainal)

Wawa atau nama sebenarnya Nur Hawa Zainal Abidin menyifatkan kejayaan yang dimilikinya itu adalah sebahagian daripada rezeki Allah S.W.T dan bukti sokongan pelanggan setianya selama ini.

“Alhamdulillah, untuk keluaran kumpulan pertama ini habis terjual. Tipu kalau cakap tak letak sasaran dan harapan tinggi, tapi apabila ia benar-benar terjadi memang bersyukur sangat.

“Pada mulanya buat 20,000 helai, lepas tu 50,000 hingga mencecah 90,000 dah habis terjual. Insya-Allah kita akan keluarkan lagi,” katanya.

Pada masa sama, selebriti berusia 31 tahun itu percaya bahawa perniagaan yang diusahakannya itu turut membantu peniaga kecil dan hasil pendapatan diperoleh dapat disumbangkan kepada mereka yang memerlukan.

“Saya percaya dalam pada ada rezeki kita, pasti ada rezeki orang lain juga. Itu saya cuba tanam dalam diri dan perniagaan ini. Kalau kita dapat bantu mereka yang memerlukan insya-Allah rezeki itu akan sentiasa ada,” katanya.

 

Sumber dan rujukan

Instagram @w4w4_zainal, Media HiburanVIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *