Rider syok layan angin, tak sedar aksi Superman dirakam polis

Tular satu video memaparkan seorang penunggang motosikal jenis Honda EX5 melakukan aksi berbahaya di atas sebuah lebuhraya berdekatan Beserah, Kuantan.

Rakaman dimuat naik oleh akaun Twitter, @Tsgxy_ itu memperlihatkan penunggang tersebut menundukkan badan dan kedua-dua kaki ke belakang seperti lagak Superman.

Lebih menarik perhatian apabila aksi lelaki itu dirakam oleh seorang anggota polis trafik yang sedang duduk di bahagian penumpang hadapan ketika menaiki kereta peronda.

Malah akibat terlalu fokus memulas pendikit minyak, penunggang berkenaan dilihat tidak mendengar siren dibunyikan polis dan terus mempamerkan aksi ‘terbang’ terbabit.

Selepas menyedari aksinya diperhatikan, lelaki itu seolah-olah terkejut sebelum bangun dan duduk menunggang motosikal seperti biasa tanpa rasa bersalah.

Rakaman berdurasi 21 saat itu menerima 8,290 tanda suka dan diulang kicau hampir 6,700 kali selain pelbagai reaksi diberikan netizen pada ruangan komen.

Rata-rata netizen meluahkan rasa terhibur apabila melihat gelagat penunggang tersebut yang disifatkan berani menunjukkan skil ‘mat rempit’ di hadapan pihak polis.

Nasib kau lah brader, boleh pula ‘terkantoi’ dengan polis! Tapi kalau lenguh disebabkan perjalanan jauh, lebih baik rehat dahulu di tempat yang selamat.

Sumber dan rujukan

Twitter @Tsgxy_VIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *