“Saya sebenarnya dah malas fikir pasal mekap jika nak keluar” -Lisa Surihani“

0

“Saya sebenarnya dah malas fikir pasal mekap jika nak keluar” -Lisa Surihani

Penghijrahan selebriti terkenal, Datin Lisa Surihani menjadi seorang yang lebih baik dan menjaga aurat benar-benar memberi inspirasi kepada peminatnya.

Dia yang sememangnya jarang terpalit dengan kontroversi dilihat lebih tertarik untuk melibatkan diri dengan program-program bercorak kerohanian selepas melakukan perubahan dalam kehidupan.

Dalam fasa malas berdandan
Menerusi perkongsian dari Boom! Lisa memaklumkan yang kini dia lebih bersifat sederhana dan akui sudah malas untuk berdandan terutamanya mengenakan mekap jika ingin keluar rumah.

“Saya sebenarnya dah malas fikir sangat pasal make up jika nak keluar ke mana-mana.

“Kalau ada netizen yang komen cakap mereka lebih suka saya tanpa make up, itu saya tak berapa nak pasti.

“Saya sendiri tidak fikir terlalu terperinci berkenaan isu menggunakan atau tidak menggunakan make up semua ini,” katanya.

Berharap istiqomah dalam penghijrahan

Tambah isteri kepada pengarah terkenal, Datuk Yusry Abdul Halim ini, dia memaklumkan sedang berusaha untuk terus istiqamah dengan peghijrahan yang dilakukan dan berharap agar para peminat terus mendoakannya.

“Alhamdulilah, kalau mereka yang rasa benda itu baik, saya doakan untuk mereka juga.

“Perjalanan kita semua jauh lagi, banyak benda yang saya tak tahu. Saya nak belajar tentang ilmu agama, harap mampu istiqamah,” katanya.

Terdahulu, Lisa ada mengatakan yang dia tidak dapat mengawal tayangan filem-filem lakonannya yang tidak menutup aurat pada suatu ketika dahulu di pelbagai media sosial, namun hanya mampu berdoa supaya perubahan yang dilakukannya selama ini untuk menutup aurat terus sentiasa dipermudahkan.

Sumber dan rujukan

Boom! (Isaac Andra) VIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *