Sentiasa prihatin, Cadbury & Mydin hulurkan bantuan kepada 6 rumah kebajikan terpilih

0

Sentiasa prihatin, Cadbury & Mydin hulurkan bantuan kepada 6 rumah kebajikan terpilih

Sentiasa prihatin kepada golongan yang kurang bernasib baik, Mondelez International (Malaysia) melalui jenamanya Cadbury Dairy Milk telah bekerjasama dengan Mydin untuk menghulurkan bantuan kepada enam rumah kebajikan di Malaysia.

Difahamkan, dana yang terkumpul melalui inisiatif Menyentuh Hati Dengan Pemberian Ikhlas ini akan disalurkan dalam bentuk bekalan makanan untuk kepada rumah kebajikan terpilih di Kuala Lumpur, Selangor, Sarawak, Johor dan Kelantan dalam bentuk bekalan makanan untuk lima bulan.

Inisiatif ini merupakan lanjutan daripada kempen #CadburyHuggingBar yang memberi inspirasi dan galakan kepada rakyat Malaysia untuk menghulurkan bantuan dimana setiap dua pembelian produk Cadbury di mana-mana cawangan Mydin akan memberi sumbangan sebanyak RM0.50 kepada Inisiatif Mydin Prihatin.

Enam rumah kebajikan yang akan menerima bekalan makanan ialah Persatuan Pemulihan Dalam Komuniti Bangi (PPDK), Pusat Pemulihan Dalam Komuniti Sinar Harapan Shah Alam, Pusat Kebajikan dan Penjagaan Kanak-Kanak Istimewa Kuala Lumpur, Pusat Jagaan Persatuan Disleksia Sarawak, Persatuan Kebajikan Orang Kurang Upaya Xi Le Er di Johor dan Pusat Jagaan Down Syndrome di Kelantan.

Menurut Pengarah Pemasaran, Malaysia, Singapura dan Eksport AMEA, Mondelez International, Arpan Sur, inisiatif yang dilakukan ini adalah salah satu usaha pihaknya untuk membantu rumah kebajikan terpilih demi memberi sinar yang penuh makna.

“Usaha sama ini telah menghasilkan hubungan yang bermakna dengan rakyat Malaysia di seluruh negara dan membantu rumah-rumah kebajikan terpilih dengan segala yang diperlukan.

“Kami juga ingin berterima kasih kepada MYDIN atas perkongsian mereka serta usaha berterusan untuk menyokong masyarakat setempat,” jelasnya.

Bukan itu sahaja, Pengarah Eksekutif Mydin, Ahimmat bin Mydin berkata, pihaknya sentiasa komited dalam memberi kerjasama untuk menjayakan usaha dalam membantu masyarakat yang kurang bernasib baik.

“MYDIN komited dalam usaha memberi keceriaan dan memastikan kebajikan komuniti melalui inisiatif MYDIN Prihatin “Kami Bawa Senyuman”.

“Kami amat gembira dapat menjalin kerjasama dengan Cadbury Dairy Milk Malaysia, di samping mengajak orang ramai khususnya pelanggan kami untuk turut serta menjayakan usaha membantu golongan memerlukan,” ujarnya.

Mari kita bersama-sama memberi sokongan usaha Cadbury Dairy Milk Malaysia dan Mydin dalam memberi inspirasi dan galakan kepada rakyat Malaysia agar saling berkongsi serta membantu antara satu sama lain.

sumber dan rujukan

VIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *