Khabar duka “Suami meninggal dunia semasa solat ‘Subuh’ berjemaah”

Tahun Ni Mungkin Tahun Terakhir Abang

Pengerusi Surau Taman Kobena Senawang, Mohd lsa Yaacob, 69, disahkan meninggaI dunia ketika menunaikan solat Subuh di surau Taman K0bena, Senawang awal pagi Ahad.

K.ejadian berlaku kira-kira jam 6.05 pagi, ketika menunaikan solat Subuh secara berjemaah.

Menurut saIah seorang jemaah, Abdul Razak Abdul Rahman, 63, arwh tiba-tiba re.bah ke kiri, ketika imam sedang membaca surah Al Fatihah di rakaat kedua sebelum disambut oleh jemaah yang berada di sebelahnya.

“Kami barlngkan dia dan turut memberi pertoIongan ce.mas ke atas arwh sambil mengajar mengucap kalimah syahadah,” katanya.

Sementara itu, isteri arwh, Siti Esah Abdullah, 65, memberitahu, arwh mempunyai masaIah jantvng dan pernah menjalani pembe.dahan plntasan jntung serta dimasukkan ke H0spital Tuanku Jaafar Seremban beberapa hari sebelum Ramadan lalu.

“Arwh sebelum ini pernah memberitahu kepada saya dan anak-anak, ini mungkin Ramadan terakhirnya, seolah-olah dia dapat merasakan masanya hampir tiba.

.

“Arwh sangat mengambiI berat akan solat secara berjemaah sama ada di surau dan masjid, dia juga suka mengaji al-Quran pada masa lapangnya, selain aktif dalam kerja-kerja kebajikan di taman,” katanya.

Allahyrham yang merupakan seorang pes.ara tentera meningg4lkan seorang baIu dan empat cahaya mata.

Jen.azah disolatkan di Surau Taman Kobena, sebelum dikebvmikan di Tanah Perkburan Islam Senawang.

Sumber Dan Rujukan

sinar / dbongkar via https://santaikaw.com/ Via Topten New

Leave a Reply

Your email address will not be published.