Tak sanggup tengok artis minta bantuan, Ifa Raziah buka ruang jalankan perniagaan

0

Tak sanggup tengok artis minta bantuan, Ifa Raziah buka ruang jalankan perniagaan

Penyanyi sensasi, Ifa Raziah atau lebih dikenali sebagai Miss Diva memaklumkan penglibatannya dalam penganjuran festival Star Vendors adalah sebagai tanda dia membantu dan menyokong perniagaan yang dilakukan oleh rakan-rakan artis.

Ujar penyanyi yang berusia 47 tahun itu, dia mahu memberi peluang kepada rakan artis yang lain untuk melibatkan diri dalam dunia perniagaan daripada terus berharap pendapatan bekerja sebagai penggiat seni tanah air.

“Memanglah kita akan menyanyi sampai bila-bila kerana itu minat kita, tetapi kalau boleh mereka kena usahakan satu bisnes yang boleh menjana pendapatan harian.

“Jangan nanti kalau tiada tawaran berlakon atau nyanyian, kita pergi minta bantuan dan nanti netizen kata macam-macam pula,” katanya.

Tambahnya lagi, dia yang juga merupakan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Star Vendors sentiasa memberi galakkan kepada rakan selebriti yang mahu menyertai perniagaan yang dianjurkannya.

Katanya, penganjuran tersebut adalah salah satu sumbangannya dalam dunia hiburan yang menyediakan platform buat rakan-rakan seperjuangannya untuk menjual produk keluaran mereka.

“Bila orang tanya apa sumbangan saya terhadap industri seni? Inilah dia. Ini yang orang tak nampak atau buat-buat tak nampak.

“Mungkin sumbangan saya bukan kerana suara saya. Dengan cara yang lain, saya sediakan satu platform untuk beri peluang kepada rakan-rakan selebriti menjual produk mereka,” jelasnya.

Untuk info, fiesta tersebut dilakukan bersempena Pameran Datuk Sudirman Hj Arshad Warisan Sudir: Tribute Kepada Penghibur No. 1 Asia.

Sumber dan rujukan

mStar (Ain Norman) VIA OMM

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *