“Tak zina sebab jaga niat…”- Wanita ini dikecam ‘travel’ di Thailand tidur sebilik dengan pakwe

0

“Tak zina sebab jaga niat…”- Wanita ini dikecam ‘travel’ di Thailand tidur sebilik dengan pakwe

Buat kaki ‘travel’, pastinya lebih seronok jika mereka berpeluang bercuti bersama rakan-rakan yang ‘sekepala’ kerana dapat melakukan pelbagai jenis aktiviti bersama. Bukan setakat bercuti bersama malah boleh berkongsi serba sedikit tips dan pengalaman sedia ada kepada warganet yang lain.

Bagaimanapun, perkongsian seorang wanita muslimah menerima kritikan hebat warganet selain mempersoalkan tips percutian bajetnya itu.

Tidur sekatil tapi tidur bertudung dan berselimut

Seperti yang dikongsikan oleh seorang wanita di laman Facebook baru-baru ini, dia menceritakan pengalaman bercuti bersama teman lelakinya di Thailand.

Wanita itu memberikan tips percutian bajet bersama kekasih hati di mana mereka berkongsi bilik penginapan hotel termasuk katil dan hanya dipisahkan dengan bantal sahaja.

Sangkal undang zina, sebaliknya perlu pegang teguh pada niat

Susulan diajukan tentang isu zina, wanita tersebut menyangkal tuduhan tersebut dengan mengatakan perlu berpegang teguh pada niat seseorang.

Difahamkan, perkongsian asal itu telah dipadam kerana menerima banyak kritikan ramai namun dikongsi semula oleh seorang pengguna Twitter dikenali Mimi.

Menerusi ciapan oleh Mimi, wanita terbabit mengatakan dia memakai tudung dan berselimut ketika tidur sekatil bersama teman lelakinya.

“Terbaca posting Facebook Muslimah bertudung yang pergi bercuti ke Thailand dengan BF (teman lelaki). Dah kena delete (padam) tapi ini rumusan tips percutian budget dia iaitu kongsi bilik sama tapi letak bantal tengah-tengah selain tidur bertudung dan berselimut.

“Dia kata bukan saja ‘jimat duit’, tapi ‘rasa selamat’ bila bercuti dengan BF. Orang tanya tak takut terzina ke, dia jawab ‘jaga niat’.”ciapnya.

Bila mandi, salah seorang turun ke bawah dan tunggu di ruangan lobi

Malah, apabila tiba giliran untuk mandi, salah seorang antara mereka akan turun ke bawah dan menunggu di ruangan lobi sehingga seorang lagi selesai. Dalam pada itu, dia juga mengatakan mereka solat berasingan

Tips bajet apanya? Orang bukan Islam pun duduk bilik berasingan

Perkongsian itu menerima pelbagai reaksi di kalangan warganet di mana ramai meluahkan ketidakpuasan hati dengan tips percutian bajet tersebut dan ia seolah-olah berlagak ‘couple terpaling Islam’.

Malah, ada yang mengatakan pasangan kekasih bukan Islam pun masih tahu batasan di mana mereka tidur di bilik berasingan.

Sumber dan rujukan

Twitter @WVGIF VIA OMM

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *