‘Tolong mama sebab sayang” -Anak Puteri Sarah usia 5 tahun rajin bantu cuci piring

0

‘Tolong mama sebab sayang” -Anak Puteri Sarah usia 5 tahun rajin bantu cuci piring

Hati orang tua mana tidak tersentuh apabila anak yang masih kecil sudah pandai melakukan kerja rumah demi membantu ibu tersayang yang seharian sibuk menguruskan hal rumah serta kerja-kerja lain.

Walaupun tindakan yang dibuat tidak besar, namun usaha dilakukan sudah tentu memberikan senyuman buat yang melihat.

Nak tolong mama

Hal ini samalah seperti perkongsian pelakon, Puteri Sarah Liyana apabila memuat naik video anak sulungnya, Shaikhul Islam yang mencuci pinggan di dapur.

Dalam video itu, Shaikhul yang baru berusia 5 tahun memaklumkan mahu membantu ibu tersayang kerana amat menyayangi wanita itu.

“Hai gaiss, mama saya kena wash pinggan. So, saya nak wash pinggan. So, saya nak jadi rajin. sebab saya selalu tolong mama saya cook dengan basuh pinggan hari-hari. Sebab saya sayang mama saya, so saya tolong mama sayalah,” kata Shaikhul.

Anak soleh, rajin bantu mama

Puteri Sarah juga meninggalkan kapsyen dengan menyatakan bahawa anak lelakinya itu merupakan anak yang baik dan soleh serta sangat rajin membantunya.

Walaupun baru berusia 5 tahun, dia sangat matang dan sayang adiknya, Sumayyah.

Nampak matang la Shaikhul ni

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang memuji anak kepada pelakon itu kerana sudah boleh berfikir dan menghargai seorang ibu walaupun hanya melakukan tugasan kecil.

Didikan orang tua yang diberi kepada kanak-kanak tersebut sangat baik sehingga dia tahu bagaimana untuk berbakti kepada orang tua walaupun masih diusia kecil.

Syamsul Yusof pun kongsi video sama

Dalam pada itu, suami kepada pelakon tersebut, Syamsul Yusof juga berkongsi video yang sama dengan menyatakan rasa bangga dengan anak lelakinya itu.

Untuk rekod, Shaikhul Islam merupakan anak pertama pasangan Puteri Sarah Liyana dengan Syamsul Yusof. Mereka juga dikurniakan seorang anak perempuan bernama Sumayyah pada 2019.

Namun begitu, sejak beberapa bulan kebelakangan ini, rumah tangga mereka telah mendapat perhatian ramai setelah Puteri Sarah mendedahkan ada orang ketiga dalam perkahwinan mereka.

Dia juga mengambil tindakan saman kepada wanita tersebut dan proses mahkamah masih lagi berjalan.

Sumber dan rujukan

Instagram Puteri Sarah Liyana, Syamsul Yusof VIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *