Video golf tular, Shuib nafi ‘skandal’ dengan usahawan -“Bukan suara saya!”

0

Video golf tular, Shuib nafi ‘skandal’ dengan usahawan -“Bukan suara saya!”

Selepas video kompilasi berbaju sedondon dengan pelawak terkenal, Shuib Sepahtu sewaktu menghadiri beberapa konsert, nama Watie Hanifiah telah menjadi sebutan netizen.

Mana tidaknya, beberapa posting yang dibuat oleh usahawan wanita itu telah ‘dikorek’ habis-habisan oleh netizen sehingga memetik nama allahyarham Siti Sarah.

Dituduh skandal dari 2019

Paling menjengkelkan, ada dakwaan yang mengatakan Shuib mempunyai skandal dengan wanita itu sejak tahun 2019 lagi.

Sedar, posting ketika bermain golf dan ada suara lelaki di dalam video itu menjadi bualan netizen ‘mulut puaka’, Watie telah menulis kenyataan menafikan hal tersebut di ruangan kapsyen posting video yang dikongsikan pada 2019.

“Macam suara Shuib”

Dapat dilihat beberapa komen netizen yang katanya ‘hadir’ dari TikTok telah menuduh dengan beberapa dakwaan yang tidak berasas melibatkan mereka berdua.

Tuduhan tersebut sangat tidak adil!

Susulan daripada fitnah yang tidak dapat dibendung lagi, Shuib menerusi laporan dari Harian Metro telah menafikan dakwaan tersebut dan menjelaskan bahawa bukan dia yang berada di dalam video Watie ketika bermain golf.

“Saya menafikan apa yang berlegar di media sosial berhubung satu video yang menunjukkan Watie sedang memukul bola golf dan ada kedengaran seperti suara saya.

“Ada yang mengatakan saya sudah lama mempunyai skandal dengan wanita itu sejak 2019. Tuduhan itu sangat tidak adil dan baik untuk saya dan Allahyarham Siti Sarah.

“Kalau dengar semula rakaman itu memang perkataan ‘nice’ yang disebut seorang lelaki mirip suara saya, tapi individu di belakang dalam video itu bukan saya. Tak sama langsung. Biasalah kalau satu ayat senang dan boleh sama tapi suara itu bukan saya dan sangat kelakar.

“Setakat suara semua orang boleh tiru dan mungkin ia satu kebetulan yang tidak disangka-sangka,” katanya.

Mungkin kebetulan, mula main golf 2020 bukan 2019
Tambahnya, mungkin hal itu hanya kebetulan memandangkan dia baru sahaja mulai bermain golf sekitar 2020 iaitu sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

“Video yang dimuat naik Watie adalah bertarikh 2 April 2019, yang mana pada tahun terbabit saya belum pegang kayu golf lagi. Saya tak tahu mengenai sukan itu pun.

“Saya mula bermain golf pada Mei 2020. Ketika itu negara masih melaksanakan PKP tapi sukan golf saja diberi kelonggaran. Sejak itu saya mula menghubungi rakan-rakan untuk bermain sukan ini.

“Kalau tengok di akaun Instagram, saya muat naik video kali pertama bermain golf adalah pada 18 Mei 2020. Jadi nampak tak perbezaan tahun dan tarikh.

“Ini saja penjelasan saya, selebihnya boleh lihat di akaun Instagram saya mengenai tarikh saya mula bermain golf. Selepas tarikh itu baru saya ligat bermain sukan itu,” katanya.

Terdahulu nama Shuib menjadi perbualan netizen di TikTok selepas tular video memperlihatkan seorang wanita sedang bermain golf berlatar belakang suara lelaki.

Hal tersebut susulan dakwaan dia sedang rapat dengan usahawan berkenaan setelah beberapa gambar berbaju warna hampir sama ketika menghadiri konsert.

Sejak itu, netizen mulai menyelongkar Instagram mereka berdua dan mendapati pelawak itu kerap menekan butang likes di posting usahawan berkenaan.

Sumber dan rujukan

Harian Metro (Najiy Jefri), Instagram Watie Hanifiah VIA OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *